vineri, 6 ianuarie 2017

PRAJITURA BOUNTY


Aceasta este una dintre prajiturile pe care le-am facut pentru revelion.Are toate calitatile ,pentru o prajitura festiva : este aspectuoasa,este delicioasa ,se prepara usor si desigur...este cu ciocolata 😊

Pentru blat ,avem nevoie de : 
200 g faina
200 g zahar
200 g unt
4 oua
3 linguri cu varf de cacao
1 lingura praf de copt
sare
3 linguri lapte 
o lingura esenta rom

Untul moale se freaca 3 minute ,pana devine cremos ,se adauga zaharul si se mai amesteca inca 3 minute.Adaugam laptele,esenta de rom si ouale ,pe rand,amaestecand bine dupa fiecare.Toate ingredientele trebuie sa fie la aceeasi temperatura,altfel riscam sa se taie amestecul de unt.Ingredientele uscate,faina ,praful de copt si cacao se cern impreuna si se presara peste crema de unt,amestecand usor, cu o paleta ,de jos in sus.Compozitia se coace intr-o tava cu dimensiunile de 23/33,tapetata cu hartie de copt,la 180 de grade ,pentru 25 de minute.

Pentru crema avem nevoie de :
500 ml lapte
6 linguri gris
200 g unt
200 g zahar
100 g nuca cocos

Laptele se fierbe impreuna cu zahar si gris ,cam 3-4 minute,dupa care se lasa sa se raceasca.Untul moale si nuca de cocos se adauga in compozitie si se amesteca bine.Crema se intinde peste blat . Preparam glazura din 200 g ciocolata amaruie ,topita impreuna cu 3 linguri de lapte si glazuram prajitura .Dupa dorinta,putem sa presaram fulgi de migdale...sau nu.Eu am dorit 😊Dupa ce sta la frigider cel putin doua ore,putem sa o taiem .Delicioasa !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu