marți, 3 ianuarie 2017

TARTA CU PRUNE



 Este prajitura cu care l-am asteptat pe Mos Craciun .Lui nu stiu daca i-a placut,ca nu prea si-a golit sacul sub bradutul nostru(poate n-are voie prune :) ),dar noi o adoram.De aceea ,am facut-o iar si iar,de la inceputul lui decembrie, pana am gasit decorul ideal .Acum ma pot prezenta cu ea si in fata voastra😅

Ingrediente : 
200 g faina cernuta
doua lingurite praf de copt
sare
scortisoara (dupa gust; eu am pus o lingurita )
75 g unt tinut la temperatura camerei o jumatate de ora
150 g zahar 
doua oua
75 ml ulei 
coaja lamaie
esnta de vanilie
un borcan de compot de prune (Raureni e perfect ; sau prune proaspete,cand e sezon )
fulgi de migdale,pentru decor
doua linguri de zahar si suc de lamaie

Cum se face ?
Untul se bate bine,la robot ,pana devine ca o crema (3 min ) ,se adauga zaharul si se continua ,la viteza maxima ,inca 3 min.Se adauga ouale, (tinute in bucatarie o jumatate de ora)pe rand si se amesteca bine dupa fiecare.Adaugam uleiul,in fir subtire ,ca la maioneza si aromele.Ingredientele uscate ,faina,praful de copt si scortisoara ,cernute impreuna ,se omogenizeaza usor in compozitie,amestecand cu telul,de jos in sus .Nu amestecam mult ,ci doar cat este nevoie.Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt udata ,iar deasupra se aranjeaza prunele taiate in 4,cu coaja in jos.se presara fulgii de migdale si se coace in cuptorul incalzit la 180 grade,pentru 30 min (aprox)La final ,facem testul cu scobitoarea si daca iese curata,prajitura este coapta.Pentru glazura,amestecam doua linguri de zahar pudra cu putin suc de lamaie si ornam in fir subtire ,peste tarta.

O minune dulce ,cu arome de iarna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu