sâmbătă, 17 decembrie 2016

CUPCAKES TIRAMISU



Pana luna trecuta,evitam sa fac briose/cupcakes sau cum s-or mai numi...Imi ramasese in minte o experienta nefericita ,cu unele care iesisera tari ca niste ghiulele si de care se mai lipise si hartia...Mare greseala...Am descoperit minunatiile astea si au devenit preferatele noastre.Merg  la cafea sau cu un pahar cu kefir sau...pur si simplu ...😊

Avem nevoie de :
5 oua
100 ml lapte
200 g faina
100 g zahar pudra(in reteta erau 150 g zahar,dar mie imi plac prajiturile mai putin dulci )
1/2 lingurita praf de copt
75 g unt
vanilie,sare

Pentru insiropat :
100 ml cafea
3 linguri zahar

Crema:
200 g mascarpone
200 ml frisca
100 g zahar pudra(eu am pus un zahar aromatizat cu baton de vanilie )

Untul se dizolva in laptele incalzit si se lasa sa se raceasca.Ouale intregi se bat impreuna cu zaharul si un praf de sare,pana amestecul creste si devine pufos (cam 10 min ;cu cat mai mult,cu atat mai bine ).Se adauga laptele racorit si vanilia.Adaugam faina si praful de copt cernute si amestecam usor ,de jos in sus, cu o paleta,doar atat cat e nevoie sa se omogenizeze.E foarte important sa ramana cat mai mult aer in compozitie ,sa nu se " tufleasca " ,pentru ca prajiturelele sa iasa pufoase si nu indesate.Compozitia se toarna in forme de briose ,captusite cu hartie si se coace in cuptorul incalzit la 200 de grade ,cam 20 min.
Intre timp,facem cafeaua si o amestecam cu zahar.
Amestecam frisca batuta cu mascarpone si zahar.Iese o crema absolut delicioasa .
Briosele racite se insiropeaza cu cafea,se orneaza cu crema si se pudreaza cu cacao.O nebunie !














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu