Ma uitam zilele trecute pe pagina de facebook a unei prietene si am dat peste niste fotografii, cu cele mai iubite prajituri ale copilariei mele: amandinele.Si mi s-a facut o poftaaaaa...Prajiturile din cofetarii sunt mult prea dulci pentru gustul meu ,asa ca daca am vazut ca nu-mi pot lua gandul de la ele,m-am apucat de treaba .
Ingrediente:
Blat
6 oua
150 g zahar (cantitatea de zahar se poate ajusta dupa gustul fiecaruia)
30 ml apa
30 ml ulei
20 g cacao
8 linguri faina (cam 180 g )
o lingurita praf de copt
Am separat albusurile de galbenusuri.Albusurile le-am batut spuma(cu ajutorul robotului ) ,cu un praf de sare.Pentru a se intari "bat" ,albusurile trebuie batute intr-un vas perfect curat si uscat,fara urme de grasime.Am adaugat zaharul si am continuat sa amestec pana albusurile au devenit lucioase. Galbenusurile le-am frecat cu ulei si apa si le-am amestecat usor,cu o spatula ,de jos in sus,in compozitia de albusuri.Am adaugat ,putin cate putin,faina cernuta impreuna cu cacao si praful de copt.Am turnat aluatul intr-o tava de aprox 34/24 cm ,tapetatata cu hartie de copt si am copt in cuptorul incalzit la 200 grade,aprox 30 min.Dupa ce a trecut testul cu scobitoarea, l-am lasat la racit .
Siropul
400 ml apa
100 g zahar
doua plicuri cappuccino
esenta rom
Am pus toate ingredientele pentru sirop la fiert .Din momentul in care a inceput sa fiarba ,l-am mai lasat pe foc 5 min,apoi l-am dat de-o parte si am adaugat esenta de rom.
Crema
3 galbenusuri
100 g zahar pudra
250 g unt 82% grasime
3 linguri cacao
50 ml smantana pentru frisca
Am mixat untul(tinut la temperatura camerei 30 de min)cu zaharul pudra ,am adaugat galbenusurile ,unul cate unul , cacaoa si smantana ,pana am obtinut o crema spumoasa.Eu pun smanatana (frisca ) in crema de unt ,pentru ca mi se pare gretoasa fara, mai ales dupa ce sta la frigider si se intareste. .Smantana o ajuta sa ramana cremoasa si mult mai placuta la gust.
Cum am asamblat prajitura ?
.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu