marți, 13 decembrie 2016

PRAJITURELE CU MIEZ CREMOS

Aceasta este o reteta din carticica "Deserturi " de la Academia Barilla.Este un rasfat culinar pentru orice " ciocoholic ",asa ca mine.Unde mai pui, ca se face si  repede si usor...Ingredientele sunt pentru 6 prajiturele:

180 g ciocolata (amaruie sau cu lapte ,cum va place )
40 g unt
50 g zahar
50 g faina
5 albusuri 
doua galbenusuri

Ciocolata ,rupta bucatele ,se topeste impreuna cu untul ,pe bain-marie si se lasa sa se raceasca. Intre timp,bateti albusurile spuma ,adaugati zaharul si bateti pana se intareste bine spuma.Incorporati galbenusurile si amestecati cu untul si ciocolata racite.Incorporati usor,amestecand cu o spatula ,faina cernuta.
Ungeti si presarati cu faina o tava cu forme de briose,apoi umpleti-le pe 3 sferturi cu amestecul de ciocolata.Acoperiti si dati la frigider ,pana se racesc bine (eu le-am tinut 30 min ).Inainte de a le servi ,introduceti-le in cuptorul incalzit  la 200 de grade ,timp de 10  min.Daca le tineti prea mult, se transforma intr-un checulet iar daca le tineti prea putin ,nu se vor inchega...Mare atentie,deci...Serviti imediat,astfel incat interiorul sa fie moale.Delicios !...😋



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu