joi, 22 decembrie 2016

RULADA CU BANANE

O prajitura alba,de sezon,foarte buna si asa cum v-am obisnuit deja ,desigur,usor de facut.😊Combinatia de banane cu frisca si mascarpone este pur si simplu delicioasa .M-am cam ferit pana acum sa fac rulade,mi se parea complicat ,dar acum,dupa ce m-am convins ca nu e deloc asa ,o sa repet experienta cat mai des.
Lista de ingrediente

Pentru blat :
3 oua
50 g zahar 
doua linguri de faina 
o lingura cacao
1/2 lingurita praf de copt
vanilie

Pentru crema :
200 g mascarpone
200 g smantana pentru frisca
50 grame zahar pudra
vanilie 
doua banane
Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana cresc in volum si se albesc (cam 3 min,cu mixerul sau robotul la viteza maxima )Se parfumeaza cu vanilie.,Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cand sunt gata ,se adauga usor galbenusurile ,amestecand cu o paleta de jos in sus.La final adaugam faina ,cacaoa si praful de copt ,cernute.Se coace in tava de aragaz,captusita cu hartie de copt.la 200 de grade ,pentru 10-12 minute.Dupa ce este copt,rasturnam blatul ,cu fata in jos ,pe o alta bucata de hartie presarata cu zahar pudra.Scoatem hartia folosita la copt si rulam strans.Se poate folosi si un prosop umed ,dar mie mi se pare mai facila varianta asta.
Crema se prepara simplu.Frecam mascarpone cu zahar pudra ,adaugam frisca batuta si vanilia.
Cum se asambleaza ? Se intinde foaia de rulada,se repartizeaza crema, iar in laterala de unde vom incepe sa rulam blatul ,asezam doaua banane (decojite,desigur 😊) Decoram rulada cu crema de mascarpone ( daca ne aducem aminte sa oprim o parte :) )si o tinem la frigider cel putin 30 de minute. Un rasfat dulce !












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu