duminică, 11 decembrie 2016

PLACINTA  CU BRANZA SARATA

Imi place placinta cu branza sarata sau dulce, atat de mult ,incat nu trece saptamana sa nu incerc o reteta noua.De data asta am facut o placinta sarata cu branza, care a mers de minune alaturi de un pahar cu vin.😋

Ingrediente:

un pachet foi de placinta (400 g )
700 g amestec de telemea si branza de vaci (proportia este variabila,dupa dorinta )
5 oua
200 g smantana
ulei pentru uns  foile

Pentru pus peste placinta :

100 ml apa minerala
100 g smantana (sau iaurt grecesc ,daca ne gandim la calorii :) )
un ou

Foile de placinta se dezgheata la temperatura camerei (daca sunt inghetate; se pot folosi si cele refrigerate ).Telemeaua se faramiteaza sau se rade si se amesteca cu restul ingredientelor.Compozitia trebuie sa fie fluida ,in caz contrar se mai poate adauga smanatana sau ou.
In tava tapetata  cu hartie se aseaza doua-trei foi unse cu ulei ,iar deasupra se pune umplutura .Se repeta operatiile de 4-5 ori,pana se termina foile si umplutura.Ultimul strat trebuie sa fie de foi.Se portioneaza placinta cu un cutit bine ascutit iar deasupra se toarna amestecul de apa minerala,smantana si ou.
Placinta se coace la 180 de grade ,pentru 45-50 min,pana se rumeneste frumos.Se taie urmarind taieturile facute anterior.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu