duminică, 27 noiembrie 2016

FURSECURI CU STAFIDE



Sunt fursecurile copilariei mele .Le gaseam peste tot : la  sarbatori,la serbari scolare ,in vizite sau pur si simplu in cofetarie.Acum inteleg si de ce : sunt ieftine si spornice,calitati de apreciat in vremurile acelea .Si nu numai...Se spune ca odata cu inaintarea in varsta,suntem dornici sa ne reintoarcem cat mai des la amintirile din copilarie.Asa ca am gatit aceste fursecuri ,pentru copilul ...care sunt. 😊
Ingrediente:
125 g unt (tinut o jumatate de ora la temperatura camerei )
150 g faina (cernuta )
100 g zahar pudra 
100 g stafide
doua oua(tinute si ele in bucatarie ,jumatate de ora )
rom (sau ceva alcool )
vanilie
Stafidele se spala ,se curata de codite si se tin in rom (sau orice alceva ,cu niste grade 😉) o jumatate de ora,sa se hidrateze.Untul se amesteca cu zaharul pudra,la viteza mare ,pentru 3 min,pana devine o masa alba si cremoasa.Se adauga ouale ,pe rand,amestecand bine dupa fiecare.Adaugam vanilia ,faina si stafidele,amestecand usor si doar atat cat este nevoie.In tava mare de la aragaz,acoperita cu hartie de copt ,se pun gramajoare,la distanta de doua degete una de alta,cu ajutorul unei lingurite.Nu se pun apropiate, fiindca se latesc mult la copt si se vor uni .Se coc la 180 de grade ,10 minute,cu ochii pe geamul cuptorului fiindca se rumenesc repede .Cand le scoatem din cuptor,sunt foarte fragede,asa ca eu am avut nevoie de o paleta.Cand se racesc sunt ...just perfect !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu